vineri, 15 februarie 2013

CatalinCornea.ro: O nouă mutilare a Bucureștiului: Ateneul Român înghesuit de blocuri de patru etaje, sticlă și fier

re Dacă bucureștenii nu se vor opune rechinilor imobiliari care amenință din nou zona de lângă Ateneul Român, o nouă mutilare arhitecturală se va produce, de data aceasta în cea mai frumoasă zonă a capitalei…

Clădirea restaurantului ”Cina”, cu statut de monument istoric (construită în 1907), situată între Ateneul Român și Biblioteca Centrală Universitară ar putea fi încadrată de două clădiri din sticlă, de patru etaje. Proiectul a primit, miercurea trecută, avizul preliminar al Comisiei de Urbanism (care urbanism?) a Primăriei Capitalei!

În august, ”arhitecţii” proiectului au prezentat în Comisia de Urbanism trei variante pentru ”extinderea și refuncționalizarea” celebrului restaurant Cina. Membrii Comisiei de Urbanism au ales una din aceste variante, însă au cerut o refacere a acesteia pentru a acorda avizul.

Săptămâna trecută, rechinii imobiliari au revenit în faţa Comisiei cu trei noi variante ale proiectului. Dintre acestea, ”arhitecţii” din Comisia de Urbanism au acordat avizul preliminar pentru o variantă ce constă în construirea unui corp nou de clădire de patru etaje, în lateralul restaurantului, pe partea cu Ateneul şi a unei clădiri pe partea cu Biblioteca Centrală Universitară.

Nici spaţiul pietonal din faţa restaurantului nu rămâne neatins, propunându-se amenajarea unei alte construcții din sticlă. După ce această aberație arhitecturală a primit avizul preliminar al Comisiei de Urbanism, singura șansă mai rămâne ca bucureștenii să se solidarizeze și să respingă această mutilare, iar avizul din partea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (necesar fiindcă zona este una cu statut protejat) să fie unul negativ . În cazul unui aviz, pozitiv acest proiect aberant va reveni în faţa Comisiei de Urbanism pentru un aviz final, ca mai apoi să fie supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Conform b365.ro așa-zisul investitor este compania Bucureşti Turism SA, care deține şi hotelul de cinci stele Radisson Blu din Capitală.

Ce facem?

Sursa: www.CatalinCornea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu