marți, 23 noiembrie 2010

Episcopia Covasnei şi Harghitei derulează proiectul „Alege şcoala”, prin care încearcă să ajute comunităţile sărace să îşi trimită copii la şcoală

Episcopia Covasnei şi Harghitei derulează proiectul „Alege şcoala”, prin care încearcă să ajute comunităţile sărace să îşi trimită copii la şcoală.

Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Înalt Prea Sfinția sa (IPS) Ioan Selejan, a fost informat de preotul comunei Vâlcele, Ioan Tămaş, că elevii din comunitatea romă Hetea nu frecventează şcoala din cauza lipsei de încălţăminte adecvată pentru drumurile neasfaltate din zonă.

Astfel, I.P.S. Ioan Selejan, alături de preoţii Ciprian Staicu şi Sebastian Pârvu, au demarat o campanie împotriva abandonului şcolar. Episcopia Covasnei şi Harghitei a cumpărat 74 de perechi de cizme pentru ca aceşti elevi să aibe măcar cu ce să se încalţe să meargă la şcoală. Pe lângă cizme, elevii au primit şi 40 de pachete cu alimente de bază, deoarece foarte mulţi dintre aceştia nu au nici ce să mănânce acasă, acesta fiind un alt motiv pentru care nu mergeau la şcoală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu