joi, 2 decembrie 2010

UDMR ANTIROMANIA. Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei sicanata de 6 ani de UDMR in cazul sediului BNR din Sfantu Gheorghe! DOCUMENT

Desi a pierdut in instanta la toate nivelele CJ Covasna refuza sa puna in aplicare hotararile judecatoresti in cazul fostului sediu din Sfantu Gheorghe al BNR

Consiliul Judetean Covasna, condus de catre UDMR-istul Tamas Sandor (foto), continua sa impiedice Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei sa intre in posesia fostului sediu din Sfantu Gheorghe al Bancii Nationale a Romaniei, in ciuda faptului ca, in februarie 2010, Episcopia a avut castig de cauza la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei.

Fostul sediul din Sfantu Gheorghe al BNR a fost atribuit, prin hotarare de Guvern sub semnatura PSD-istului Adrian Nastase, in 2004, Episcopiei Ortodoxe a Covasnei si Harghitei, insa una din primele hotarari luate de Guvernul Tariceanu a fost sa emita o noua hotarare prin care a atribuit cladirea CJ Covasna, dupa cum poftea UDMR.
Episcopia a actionat in judecata Guvernul Romaniei si CJ Covasna si a avut castig de cauza, insa, cu toate acestea, CJ Covasna refuza sa puna in aplicare sentintele judecatoresti, motiv pentru care in acest moment se afla pe rolul instantelor alte procese, culmea, pentru punerea in aplicarea a unor hotarari judecatoresti!

O adresa a Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat catre Guvernul Romaniei, din care redau un fragment mai jos, face lumina in privinta cauzelor pentru care nici pana acum Episcopia Covasnei si Harghitei nu a intrat in posesia sediului BNR din Sfantu Gheorghe: CJ Covasna refuza fara temei sa puna in aplicare hotarari de guvern si sentinte judecatoresti definitive si irevocabile!


Vezi aici punctul de vedere al Guvernului Romaniei din raspunsul la interpelarea adresata de catre deputatul PSD Horia Grama pe acest subiect.

Vezi si http://www.realitatea.net/episcopia-covasnei-si-harghitei-a-castigat-la-inalta-curte-fostul-sediu-al-bnr-din-sf-gheorghe_700332.html

sau http://www.formula-as.ro/2006/699/spectator-38/p-s-ioan-selejan-episcopul-covasnei-si-harghitei-6631

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu