miercuri, 25 mai 2011

ANTIROMANISM INFECT AL ministrului UDMR Kelemen Hunor! MINISTRUL (ROMAN?!) AL CULTURII, KELEMEN HUNOR, IMPOTRIVA LUI NICOLAE IORGA

ANTIROMANISM INFECT AL ministrului UDMR Kelemen Hunor! MINISTRUL (ROMAN?!) AL CULTURII, KELEMEN HUNOR, IMPOTRIVA LUI NICOLAE IORGA

Jurnalistul si analistul politic Radu Tudor a publicat pe Facebook urmatorul mesaj:

MINISTRUL (ROMAN?!) AL CULTURII, KELEMEN HUNOR, IMPOTRIVA LUI NICOLAE IORGA

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, cere Primariei Cluj Napoca "sa indeparteze neintarziat" inscriptia cu citatul din Nicolae Iorga care a fost amplasata, de persoane ramase neidentificate, in zona de protectie a grupului statuar Matei Corvin din Piata Libertatii din Cluj.

Citatul cu pricina - "Biruitor in razboaie, invins numai la Baia de propriul sau neam cand incerca sa invinga Moldova nebiruita" - fusese montat pe soclul grupului statuar in perioada interbelica, spun reprezentantii Ministerului Culturii.

In opinia lui Kelemen Hunor, inscriptia cu citatul din Iorga "nu face decat sa provoace artificial tensiuni intre comunitatile romana si maghiara".
Grupul statuar Matei Corvin, o creatie a sculptorului Fadrusz Janos, este un monument istoric de categorie A. "Prin recenta restaurare s-a dorit readucerea sa la forma care a fost initial proiectata de artist", mai spun reprezentantii ministerului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu