joi, 30 septembrie 2010

PRIMARIA SFANTU GHEORGHE, afacere de familie. Primarul UDMR Antal Arpad a platit sute de mii de euro firmei socrului sau!

Firma socrului primarului Antal Arpad a incasat in doi ani de zile peste 500.000 de euro din fonduri publice in urma contractelor acordate preferential de primaria Sfantu Gheorghe


Un domn pe care nu il cunosc personal a fost amabil sa imi impartaseasca ce afacere de familie a devenit Primaria Sfantu Gheorghe dupa ce UDMR-istul Antal Arpad (foto) a fost ales primar al urbei din judetul Covasna. Informatiile privind sutele de mii de euro care se scurg in fiecare an in conturile firmei socrului primarului au fost confirmate chiar de catre primarul Antal Arpad, urmare a unei cereri adresate de subsemnatul in baza Legii nr. 544/2001.

From: Simion Valeriu
To: dantanasa@yahoo.com
Sent: Fri, August 27, 2010 8:25:35 PM
Subject: Zakarias Attila


V-am promis ca de fiecare data cand sesizez nereguli, abuzuri sau pur si simplu acte de nesimtire din partea autoritatilor locale sau a clientelei care paraziteaza in jurul acestora, vi le voi aduce la cunostinta in mod negresit.
De altfel, imi face o mare placere de fiecare data cand va scriu intrucat am un mare respect pentru dumneavoastra si pentru ceea ce incercati sa faceti in aceasta zona atat de greu incercata de trecut si de prezent. De acesta data as dori sa vi-l prezint pe Zakarias Attila.
Dacã numele de Zakarias Attila nu vã spune nimic, vã pot dezvãlui eu cã acest personaj nu este nimeni altul decât socrul lui Antal Arpad si este detinãtor a mai multe societãti comerciale în judetul Covasna, printre care si S.C. Productie Prod Ax S.R.L. Sfântu Gheorghe.

De remarcat cã în special începând cu anul 2008 (care întâmplãtor a fost si anul în care tânãrul "ginericã" a ajuns primar), firma în cauzã a început sã înregistreze o spectaculoasã crestere economicã, demnã de publicatia Forbes, îndeosebi de pe urma contractelor încheiate cu autoritãtile locale/judetene (binenteles, cu finantare din fonduri publice, de stat sau europene, si cu licitatii "mai rãrute, cã-s mai dragute", cum spune romanul).

Astfel, S.C. Productie Prod Ax S.R.L. Sfântu Gheorghe a întocmit în ultimii ani proiecte de consultantã tehnicã pentru Primãria Municipiului Sfântu Gheorghe, proiecte ce vizeazã planul de dezvoltare urbanã al localitãtii (schimbarea bordurilor, reabilitarea asfaltului, ridicarea nivelului gurilor de canal, sistemul subteran de retele de cabluri, reabilitarea strãzii Ciucului, înlocuirea stâlpilor de beton cu stâlpi de fier în centrul orasului), proiectul "Reabilitarea, modernizarea si extinderea clãdirilor liceului teoretic Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe, proiectul "Reabilitarea Ansamblului Muzeului National Secuiesc" din Sfântu Gheorghe.
De asemenea, a obtinut (tot contra cost si tot din fonduri publice, fireste) si lucrãri care au vizat achizitionarea de echipamente si amenajarea terenurilor de joacã pentru copii (10 seturi ansambluri de joacã pentru copii în municipiul Sfântu Gheorghe, 10 seturi ansambluri de joacã pentru copii în parcul din orasul Covasna, locuri de joacã pentru Grãdinita din comuna Bodoc) precum si mobilare interioarã completã la Liceul de artã "Plugor Sandor" sau la Tabãra din Micfalãu. Gurile rele zic cã numai în ultimii 2 ani, "tata-socru" ar fi încasat de la stat o sumã aproximatã la valoarea de 800.000 EURO, bani fãcuti din scãunele, tobogane, caluti de lemn, un mic proiect tehnic ici, unul colo s.a.m.d.
Câstigi, nu câstigi, banul trebuie sã circule...îndeosebi din directia visteriei publice cãtre buzunarele grupului de interese. Si dacã este si în familie, atunci este cu atât mai bine.
Si dacã sunteti interesat sã publicati pe blogul dumneavoastrã un articol despre acest subiect, vã trimit cu proxima ocazie si niste fotografii cu vila lui Zakarias Attila sau cea a lui Antal Arpad din Sfântu Gheorghe (binenteles, construite din venituri obþinute pe cãi absolut legale si cinstite) ca sã vedeti ce lux îsi permit unii nesimtiti în timp ce majoritatea moare de foame, înecatã în datorii la bancã si impozite la stat.

Cu stimã, ing. Simion Valeriu


40412

Servicii Prestate SC Productie Prod Ax SRL

From: Simion Valeriu
To: dantanasa@yahoo.com
Sent: Tue, September 14, 2010 9:45:16 PM
Subject: Zakarias

Sincer, am avut o satisfactie imensa cand am vazut pe blogul dumneavoastra articolul despre Zakarias! si mai ales cand am vazut ca lumea stie cine este de fapt acest personaj!! Toata stima pentru ceea ce faceti!
Si apropo! Va declarati uluit de banii incasati de Productie Prod Ax dar nu cred ca ati vazut inca tot!In primul rand pentru ca acest Zakarias Attila mai detine inca doua firme avand ca obiect de activitate tot lucrari de arhitectura, si anume SC Zaki Studi SRL si SC Prestari D 32 SRL, ambele din judetul Covasna, ambele firme fiind (binenteles) implicate intr-o intensa activitate cu autoritatile locale.In al doilea rand, dumneavoastra ati vazut numai sumele platite de catre Primaria Sfantu Gheorghe, dar eu sunt absolut convins ca si Consiliul Judetean Covasna l-a acoperit cu bani pe acest ilustru arhitect de talie locala, maxim judeteana.
Si iata si cum se rasplatesc din cand in cand astfel de servicii:
Potrivit portalului www.kuruc.info, in intervalul 13-15.08.2010, in Marea iurta ridicata in localitatea Szeged a avut loc prima editie a Intalnirii Mondiale a Secuilor, sub titulatura "Tinutul Secuiesc este vesnic!" (!?), un rol major in organizarea acestui eveniment avandu-l Patrubany Miklos, presedintele Uniunii Mondiale a Maghiarilor, organizatie care nu cred ca mai are rost sa va prezint cu ce se ocupa.
In cadrul manifestarii au fost inaugurate si sfintite si 8 porti secuiesti, porti construite si finantate prin "bunavointa" lui Antal Arpad Andras, primarul din Sfantu Gheorghe, Bunta Levente, primarul din Odorheiu Secuiesc, Lorincz Zsigmond, primarul din Covasna, Raduly Robert, primarul din Miercurea Ciuc, Nagy Jozsef, secretar de stat, Zakarias Attila, sculptor, "scaunul Bradut-Miclosoara", Hegedus Ferenc, om de afaceri, "scaunul" Targu Secuiesc, Sandor Pongracz si Csiki Marton, oameni de afaceri, "scaunul" Gheorgheni, Magyari Pal, sculptor, Mihaly Jozsef si Szotyori Nagy Aron, toti din "scaunul" Mures.
Mai mult chiar, Zakarias Attila a luat parte la acest eveniment din Ungaria, figurand in programul manifestarii cu prezentarea unei expozitii proprii de arhitectura, desi cred ca mai bine s-ar fi descurcat in prezentarea unei expozitii proprii de metode si tehnici avansate de a face afaceri cu autoritatile locale pe bani publici, fara a atrage atentia contribuabilului.
Cu scuzele de rigoare, va marturisesc ca nu am reusit sa obtin poze cu vila lui Zakarias pentru ca este ascunsa in spatele unui gard mare cat nesimtirea proprietarului insa va trimit doua fotografii (cam prost realizate, ce-i drept) cu vila lui Antal (in care s-a mutat de curand, cam dupa "tunul" cu bordurile din 2008-2009). Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Rety Odon si celorlalti ca el!!!
Simion Valeriu





Nota: am solicitat deja CJ Covasna sa imi comunice sumele platite aceleiasi firme dar pana la aceasta data CJ Covasna a refuzat sa faca acest lucru, urmand a ma adresa instantei!
Nota: am schimbat numele cetateanului care mi-a furnizat informatiile pentru a-l proteja!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu