joi, 30 septembrie 2010

Un cetatean se ofera sa plateasca executorul judecatoresc pentru inlaturarea panoului "Tinutul secuiesc"

Un roman nascut in municipiul Sfantu Gheorghe, care locuieste in prezent la Madrid (Spania), se ofera sa plateasca din banii proprii un executor judecatoresc pentru a demonta panoul 'Tinutul secuiesc' din localitatea Aita Mare, in baza unei sentinte definitive si irevocabile pronuntate de Curtea de Apel.

Intr-o scrisoare deschisa adresata conducerii Prefecturii Covasna, cetateanul Dan Tanasa mentioneaza ca desi au trecut aproape cinci luni de la pronuntarea sentintei judecatoresti, aceasta nu a fost pusa inca in executare.

In opinia acestuia, atat prefectul, cat si subprefectul se fac "partasi la obstructionarea justitiei si la impiedicarea executarii unei sentinte judecatoresti".

Intrucat conducerea Prefecturii a invocat lipsa de fonduri pentru angajarea unui executor judecatoresc care sa inlature panoul in locul autoritatilor locale, Dan Tanasa a solicitat sa i se comunice suma necesara, aratandu-si totodata disponibilitatea de a suporta onorariul.

"Va solicit public sa imi comunicati care este suma de care Prefectura Covasna are nevoie pentru a angaja un executor judecatoresc si imi manifest public disponibilitatea de a achita onorariul acestuia pentru ca legea si sentinta Curtii de Apel Brasov sa fie respectate, iar panoul instalat de Consiliul Judetean la Aita Mare sa fie indepartat", se arata in scrisoarea deschisa remisa miercuri presei.

Panoul de la Aita Mare inscriptionat "Tinutul Secuiesc" in limbile maghiara, romana si engleza ("Szekelyfold-Tinutul Secuiesc-Szeklerland") a fost amplasat in mai 2008, dorindu-se a fi, potrivit conducerii Consiliului Judetean, un "panou publicitar, de promovare turistica a zonei".

Prefectura Covasna a atacat hotararea in contencios administrativ pe considerentul ca autorizatia de constructie nu indeplineste conditiile de legalitate si a castigat procesul la Curtea de Apel Brasov.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat recent ca demontarea panoului nu intra in atributiile institutiei pe care o conduce, ci a celor care au montat-o. "Noi am atentionat si Consiliul Judetean si Primaria Aita Mare sa scoata tablita. (...)

Nu intra in competenta noastra sa facem acest lucru si nici nu avem fonduri ca sa platim un executor judecatoresc pentru a da jos panoul", a spus prefectul Gyorgy Ervin.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, a declarat in repetate randuri ca autoritatile locale intentioneaza sa monteze astfel de panouri publicitare si turistice in mai multe locatii aflate in apropierea judetelor limitrofe.
Joi, 23 Septembrie 2010,

Sursa: AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu