DNA: Primarul din Târgu Secuiesc, reţinut pentru luare de mită de peste 40.000 de lei / FOTO: blogspot.com

Magistraţii au emis pe numele primarului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar primarul a anunţat că va ataca cu recurs decizia.

Sorin Vidican, unul dintre avocaţii primarului, a spus că nu există suficiente probe la dosar pentru a susţine acuzaţia de luare de mită adusă de procurorii DNA.

El a afirmat că nimeni nu contestă că denunţătorul i-ar fi dat bani primarului, însă edilul susţine că a luat cu împrumut aceşti bani, fiind prieten cu denunţătorul. Totodată, avocatul a mai arătat că la dosar nu există probe care să ateste că primarul ar fi luat şi anterior bani de la denunţător.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA - Serviciul teritorial Braşov, pentru luare de mită, după ce ar fi cerut 41.000 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale din localitate pentru a sprijini firma în contractul cu Primăria. Primarul a fost prins, vineri, în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce primea o tranşă de 10.000 de lei de la administratorul societăţii respective.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după încheierea, la 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între municipiul Târgu Secuiesc şi o societate comercială (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de carieră şi balastieră), Racz Karoly, în calitate de primar al oraşului, i-a pretins administratorului firmei respective o sumă de bani în scopul derulării fără probleme a contractului, şi anume "emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate".

Astfel, în perioada aprilie 2010 - februarie 2011, Racz Karoly a primit de la administratorul societăţii respective, cu titlu de mită, suma de 41.000 de lei. Societatea a plătit lunar câte 4.000 de lei în perioada aprilie-octombrie, 10.000 de lei în luna noiembrie 2010 şi 3.000 de lei la 17 februarie 2011, potrivit anchetatorilor.

Primarul Racz Karoly se află la primul mandat şi a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.

Sursa: http://www.realitatea.net/primarul-din-targu-secuiesc-arestat-pentru-luare-de-mita_813229.html