duminică, 20 martie 2011

www.adevarul.ro/locale/brasov: Expoziţie canină, la Râşnov: ciobăneştii corbi şi-au demonstrat abilităţile

  • Cristina Nica

  • 218 afişări
  • Sâmbătă 19 mar 2011

Cele mai valoroase exemplare au impresionat juriul de la Râşnov. Foto: Bogdan Crăciun

Cele mai valoroase exemplare au impresionat juriul de la Râşnov. Foto: Bogdan Crăciun

Peste 100 de câini din rasa ciobănesc românesc corb au fost prezentaţi de stăpânii lor într-o expoziţie inedită, care a avut loc la Râşnov.

Spectacolul a debutat cu expoziţia de selecţie, care a fost urmată de un concurs de frumuseţe. Cele mai reuşite exemplare au defilat prin faţa juriului, etalându-şi calităţile. Câinii, de un gabarit impresionant , sunt ultima rasă românească înscrisă în standardele naţionale.

„Timp de cinci ani, am căutat exemplare pentru selecţia rasei. Acum, corbii sunt recunoscuţi la nivel naţional şi urmează şi recunoaşterea lor la nivel internaţional. Va fi astfel a patra rasă românească de câini, recunoscută în întreaga lume", a explicat Sebastian Fleşieru, preşedintele Clubului „Crescătorilor de Corbi".

VEZI FOTOGALERIE

Proprietarii anumalelor, înscrise în concurs, au explicat ce îi face pe ciobăneştii corbi nişte câini speciali.

„Mi-am dorit foarte mult un câine ca acesta, este ascultător şi foarte, foarte frumos. Acum o am pe Zamora, o fetiţă de numai trei luni. Ne înţelegem de minune, este o adevărată prietenă, jucăuşă şi iubitoare", a spus Dragoş, un băieţe de numai opt ani, mândrul proprietar al unui câine din această rasă.

„Deţin 15 exemplare din această rasă. Sunt nişte câini extrem de loiali, de credincioşi. Am ales să cresc câini din acestă rasă tocmai pentru apropierea pe care aceştia o manifestă faţă de om. Chiar dacă sunt câini de pază, nu sunt agresivi, sunt extrem de tandri cu copiii sau cu stăpânii lor. Sunt câini care sunt în stare să nu mănânce şi câteva zile la rând dacă stăpânul lor nu este acasă", a declarat Cornel Dragomir, unul dintre crescătorii prezenţi la concurs.

Preţul unui astfel de pui variază între 200 şi 300 de euro, în funcţie de pedigree. Animalele sunt o combinaţie reuşită între patrupedul de pază şi cel de companie.

„Aceşti câini sunt folosiţi cu precădere pentru paza turmelor sau a proprietăţilor. Corbul este un câine foarte puternic, dar extrem de echilibrat. Este un mare iubitor de copii şi este extrem de docil. Este un câine de talie mare, care are nevoie de spaţiu şi mişcare. Este uşor de întreţinut şi este devotat stăpânului", a mai declarat Sebastian Fleşieru.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-Ciobanescul-Corb-concurs-Rasnov_0_446955563.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu