sâmbătă, 19 iunie 2010

Agenţii Marian Roşu şi Marian Logofătu au primit ieri mandat de arestare pentru 29 de zile după ce au fost prinşi în flagrant luând mită

Doi agenţi de circulaţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna au primit ieri mandat de arestare preventivă de 29 de zile din partea Tribunalului Covasna, pentru luare de mită.

Pe numele agenţilor de circulaţie Marian Roşu şi Marian Logofătu a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de luare de mită, faptă prevăzută de art. 254. alin 1 si 2 Cod Penal, raportat la art. 7, alin 1 din Legea numărul 78/2000 privind investigarea şi combaterea faptelor de corupţie.

În seara zilei de marţi, 15 iunie, cei doi agenţi efectuau verificări în circulaţia rutieră de pe DN11 pe traseul Târgu Secuiesc – Breţcu, iar atunci când un şofer a efectuat o depăşire pe linia continuă, agenţii nu au luat măsurile legale faţă de acesta. Ei l-au oprit în trafic pe conducătorul auto, însă i-au propus acestuia să înscrie în acte o contravenţie mult mai uşoară, care nu implică ridicarea permisului de conducere.

Propunerea agenţilor de circulaţie a fost însoţită şi de sugestia ca şoferul să dea o sumă de bani contra evitării urmărilor legale ale faptei sale, suma stabilită fiind de 300 de lei.

Ceea ce nu au ştiut agenţii de poliţie a fost însă faptul că erau supuşi unui flagrant, şoferul oprit în trafic fiind un investigator din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Covasna. În urma sesizărilor primite de la mai mulţi cetăţeni, înregistrate în perioada 2009-2010 şi potrivit cărora pe traseul Târgu Secuiesc – Breţcu echipajele de poliţie rutieră obişnuiesc să pretindă de la şoferi diverse sume de bani pentru a nu dispune măsurile impuse de lege, s-a organizat flagrantul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu