joi, 24 iunie 2010

FOTO DOCUMENT. Epurari etnice ale romanilor din Targu Secuiesc. Nicio stire in limba romana pe pagina de internet a Primaiei Targu Secuiesc!

Targu Secuiesc, judetul Covasna, Romania. Municipiul Targu Secuiesc se afla pe harta asa-zisului "tinut secuiesc" pentru a carui autonomie teritoriala pe criterii etnice lupta reprezentantii comunitatii maghiare din Romania.
Primaria si consiliul local din Targu Secuiesc sunt controlate in totalitate de comunitatea maghiara din oras. Cei aproximativ 1600 de romani care mai locuiesc inca acolo, conform ultimului recensamant, nu au niciun reprezentant in consiliul local, controlat in totalitate de cele doua formatiuni politice ale maghiarilor, UDMR si PCM. Fiind lasati in totalitate la discretia autoritatilor controlate de UDMR si PCM, romanii sunt supusi unui adevarat proces de epurare etnica de catre comunitatea maghiara din zona. Romanii nu au acces la fonduri publice, obiceiurile si traditiile lor nu sunt promovate. De ce? Simplu! Pentru autoritatile publice locale din Targu Secuiesc romanii nu exista! Iar cei care mai locuiesc inca acolo trebuie asimilati sau fortati sa plece!

Un exemplu in acest sens este si pagina oficiala de internet a Primariei Targu Secuiesc. Informatiile in limba romana sunt lacunare, desi primarul Racz Karoly (foto) a fost obligat , in 2008, de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii sa traduca pagina de internet a primariei si in limba romana, pentru ca pana la acea data aceasta functiona exclusiv in limba maghiara. Primarul s-a conformat insa, se poate vedea cu ochiul liber, ca a facut-o cat mai putin posibil!

Pagina de internet a Primariei Targu Secuiesc pare ca apartine mai degraba unei primarii din Ungaria, decat uneia din Romania, dupa limba in care este redactata aproape in totalitate. Meniurile "Pentru turisti" si "Pentru investitori" sunt redactate exclusiv in limba maghiara, chiar daca apar pe varianta in "limba romana" a paginii de internet.

In incercarea de a parea ca sunt europene, autoritatile publice locale din Targu Secuiesc au inzestrat pagina web a primariei si cu un meniu in limba engleza. Din pacate, varianta in limba engleza a paginii este redactata 100% in limba...maghiara!


Primaria Targu Secuiesc posteaza aceleasi stiri, exclusiv in limba maghiara, pe toate cele trei variante ale paginii web: romana, maghiara si engleza.

Puteti consulta pagina de internet a Primariei Targu Secuiesc aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu