joi, 9 iunie 2011

ANTISEMITISM IN PRESA DE LIMBA MAGHIARA DIN ROMANIA. Publicatia Európai Idő: "ce frumos şi drept ar putea trăi Ungaria fără evrei"; in "secuime" "nu e

ANTISEMITISM IN PRESA DE LIMBA MAGHIARA DIN ROMANIA. Publicatia Európai Idő: "ce frumos şi drept ar putea trăi Ungaria fără evrei"; in "secuime" "nu există cartiere centrale evreieşti, unde picură mereu câteva ceva şi unde pute a canal"! Organizatiile evreilor din Romania tac complice in fata antisemitismului maghiar!

Redau mai jos un articol publicat in bilunarul de limba maghiara Europai IDO, editat la Sfantu Gheorghe, in Covasna.
Astept cu interes reactia organizatiilor evreilor din Romania care se pricep foarte bine sa fabrice antisemitismul romanesc dar il tolereaza pe cel maghiar. Il astept cu interes sa reactioneze pe pacaliciul Marko Katz, cel care i-a facut plangere penala presedintelui CJ Constanta, Radu Mazare, dar se face ca nu il vede pe Csibi Barna si acolitii sai antisemiti!

"Fără evrei…

Am fost recent în Transilvania, mai exact pe Pământul Secuiesc. Ceea ce le conferă cu adevărat valoare acestor locuri sunt oamenii. Mai umani şi mai maghiari decât aici, acasă. Au coloană vertebrală. Au conştiinţă naţională, sentiment al solidarităţii. Se solidarizează şi dejoacă împreună autorităţile române, şi în acelaşi timp, au rămas de fiecare dată maghiari, chiar şi în timpul lui Ceauşescu. Comisarii român numiţi pe atunci în satele mai mici se văzuseră nevoiţi să înveţe limba maghiară, pentru că localnicii nu erau dispuşi să înţeleagă limba română!

Opresiunea română i-a unit. Sunt solidari unii cu alţii şi ajută dacă apar probleme. Nu numai unii pe alţii, ci şi pe noi, maghiarii din ţara-mamă. Când ploaia i-a alungat, participanţii la pelerinajul de la Şumuleu au fost chemaţi de săteni în casele lor. Ne-au dat prosoape şi haine uscate (peste tot întâlneşti pe pereţi stema sau harta Ungariei Mari).

Au demnitate, dar şi umor: lucrează, şi o fac eficient. Parcul lor auto este aproape ca şi al nostru, deşi salariul mediu lunar este de 400-500 lei noi, adică vreo 40.000 forinţi. O duc bine. Doar din întâmplare mai dai peste câte un cerşetor. Domneşte curăţenia, ordinea. Nu există ţigani deranjanţi, şiruri de bordeie cum sunt prin părţile româneşti, casele sunt noi sau reabilitate. Sunt capabili să lupte şi să muncească pentru a-şi atinge obiectivele; în centrul Odorheiului este amplasată statuia lui Wass Albert, pe care românii l-au declarat criminal de război. Încă nu i-au inscripţionat numele pe statuie, însă luptă în permanenţă pentru a o putea face. Bisericile le sunt curate şi mult mai bine întreţinute chiar decât bisericile marilor confesiuni din Ungaria.
Sunt aşa cum ar trebui să fim noi, maghiarii din ţara-mamă, sau cum am putea fi dacă am fi lăsaţi. Pentru că a mai fost o mare diferenţă evidentă: nu am văzut nicăieri evrei. Am întâlnit unul singur, însă şi acela era turist la Lacul Ursul.
Si din acest punct mi s-a întregit în minte imaginea: nu există evrei, ca atare nu îi divizează nimeni pe maghiari. Nu există evrei, ca atare pătura maghiară conducătoare poate valida cu adevărat interesele maghiare. Nu există evrei, aşadar nu există liberalism, nu există propagandă împotriva familiei şi a naţiunii. Naţionalismul românesc dur a generat o reacţie normală din partea maghiarilor: s-au solidarizat împotriva lui. Nu există evrei - nu are cine să-i întărâte pe maghiari; nu are cine să folosească holocaustul ca muniţie politică, nu are cine să-i fure .
Evreii nu se pot strecura printre ei deoarece sistemul imunitar al comunităţii maghiarilor-secui este puternic. Nu se poate strecura vreun trădător printre ei deoarece îl recunosc imediat şi îl excomunică . Văd clar lucrurile şi nu ezită să spună adevărul. Chiar şi despre situaţia din Ungaria.
Visam la un moment dat ce frumos şi drept ar putea trăi Ungaria fără evrei. Presupuneam cât de bine s-ar valida interesele maghiare dacă ar exista o hegemonie a maghiarimii, cât de direcţi şi fireşti ar fi oamenii unii cu alţii, cât de bine am putea trăi şi cât de bine am vedea lucrurile.
Si iată aici o mică Ungarie fără evrei: Pământul Secuiesc. Unde din venituri mai mici şi sub o presiune naţionalistă românească, oamenii trăiesc bine.
Abia acum văd cu adevărat cât a distrus la noi şi printre noi puterea evreiască media, economică şi politică. Acum văd cât de avansaţi am fi dacă nu ar exista evrei printre noi sau dacă cel puţin nu interesele lor s-ar valida peste tot.
Pe Pământul Secuiesc nu există diversitate: homosexualitatea nu este o problemă la ordinea zilei. Principiile liberale nu au câştigat teren, deoarece pe Pământul Secuiesc, ceea ce nu este viabil, dispare. Nu există Tokio Hotel, nu există festivaluri gay, nu există stiluri muzicale şi artistice alternative, sau cel puţin nu în măsura în care există la noi. Nu există presă antimaghiară de limbă maghiară, pentru că dacă ar apărea aşa ceva, nu ar cumpăra-o nimeni, iar editura ar da faliment.
Nu există cartiere centrale evreieşti, unde picură mereu câteva ceva şi unde pute a canal .
Pe Pământul Secuiesc nu se impun efectele globalizării, sau poate doar izolat, şi nu există nici centre multiculturale.
In final, aş vrea să mai menţionez că nu sunt esenţialmente antisemit. Ii respect pe minoritarii evrei care vor să lucreze şi să se asimileze(x) (cu adevărat). Consider însă că minoritatea sionistă dominantă şi evreii care o slujesc exclusiv nu sunt doriţi în această ţară; nu este nevoie de ei şi cel mai bine ar fi dacă ar pleca în cel mai scurt timp."
Sursa: publicaţia bilunară Europai-Ido, nr. 10 din mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu