marți, 7 iunie 2011

Băsescu pentru The Telegraph: Republica Moldova ar putea adera la UE către 2018

Băsescu pentru The Telegraph: Republica Moldova ar putea adera la UE către 2018
Foto: Presidency

"Până în 2018 numărul statelor membre UE ar putea crește de la 27 până la 35." Declarația îi aparține președintelui Român, Traian Băsescu, făcută în cadrul unui interviu oferit cotidianului britanic Daily Telegraph.

"Există o perspectivă de creștere. Poate acum în plină criză nu este momentul potrivit, dar este clar că atât România, cât și Marea Britanie susţin integrarea Balcanilor de Vest, Republicii Moldova, și Turciei," a declarat Băsescu.


Potrivit șefului statului român, " Bucureştiul şi Londra au puncte de vedere comune în problema dată. Pentru moment ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă în Balcanii de Vest, prin Moldova şi Turcia. Vor fi 35 de state către 2018, sau 2020, când procesul va fi finalizat", a conchis acesta pentru publicația din Marea Britanie.

Potrivit ziarului britanic, problema extinderii UE a fost abordată în discuţiile dintre preşedintele Băsescu şi premierul David Cameron la Downing Street. Pe de altă parte, sursele oficiale londoneze au declarat că "problema extinderii Uniunii Europene într-adevăr a fost abordată, însă nu a fost avansată nici o dată".

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu