marți, 7 iunie 2011

Românii fac o cale ferată de jumătate de miliard de dolari în Iordania

Autor: Forbes | Sursa: Money.ro | Publicat: 01 iun 2011, 10:58 | Actualizat: 01 iun 2011, 11:44

Cel mai mare proiect derulat în parteneriat public-privat din Iordania, in valoare de 500 de milioane de dolari, se va derula cu participare românească.

1
comentariu

Vot: 0,0 din 0 voturi

GALERIE MULTIMEDIA

Grupul Taherinvest, deţinut de omul de afaceri Fathi Taher a încheiat negocierile cu expertii companiei romanesti de management feroviar Railway Busines pentru implicarea în proiectul Zaman Express, din Iordania. Acesta este cel mai mare proiect de parteneriat public-privat din această ţară, valoarea lui ridicându-se la 500 de milioane de dolari.


Zaman Express vizează construcţia, operarea şi transferul unei reţele feroviare pentru trenuri uşoare, care va face legătura intre Amman si centrul industrial al orasului Zarqa, scrie Forbes. Este vorba despre construcţia unei reţele duble de nouă staţii de tren pe o distanţă de 28 de kilometri.

Taherinvest semnase deja un memorandum de înţelegere cu guvernul iordanian la data de 11 noiembrie 2010, proiectul Zaman Express aflându-se momentan în faza finală de proiectare. Taher este acţionar la Electroputere şi Griro, dar ar dori ca partea românească să participe cu cât mai multe firme în acest proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu