luni, 12 iulie 2010

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN COVASNA. Prefectul ungur si-a dat acordul pentru maghiarizarea strazilor din Sfantu Gheorghe!

Prefectura Covasna a aprobat hotararile Consiliului Local Sfantu-Gheorghe referitoare la schimbarea denumirilor mai multor strazi, printre care si cea a "impartirii" Bulevardului 1 Decembrie 1918 in trei sectoare. Potrivit noii hotarari a CL Sfantu Gheorghe, acest bulevard va fi impartit in trei parti distincte - o parte cu denumirea initiala, in vreme ce alte doua portiuni se vor numi strada Mihai Eminescu si strada Petofi Sandor, transmite ziare.com. Primarul Antal Arpad a declarat că prin noile denumiri nu s-a încercat doar evocarea unor personalităţi ci s-a urmărit şi respectarea procentajului etnic din Sfântu Gheorghe. Astfel, primarul a ţinut să sublinieze că deşi în Sfântu Gheorghe etnicii maghiari sunt majoritari cu un procentaj de 75%, cele mai importante artere ale oraşului poartă denumirile şi numele unor personalităţi române.

Consiliul Local Sfantu Gheorghe, controlat de UDMR si PCM, a adoptat in sedinta din 27 mai 2010 modificarea denumirii unui numar de 48 de strazi din municipiu. Printrele ele au fost modificate denumirile strazilor Horea, Closca si Crisan care se va numi Attila, si denumirea bulevardului 1 Decembrie 1918, care va avea trei denumiri, Mihai Eminescu, Petofi Sandor si 1 Decembrie 1918. Primarul Antal Arpad si-a indeplinit astfel doua dorinte "arzatoare" ale sale, aceea de a "scoate" strada 1 Decembrie 1918 din centrul orasului si aceea ca primaria sa nu mai fie pe strada 1 Decembrie ci pe strada Petofi Sandor (important era sa fie un nume maghiar, oricare ar fi fost acela!).

Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2010/05/campania-jurnalului-national-noi-suntem_24.html

http://tanasadan.blogspot.com/2010/05/epurarea-etnica-romanilor-din-covasna_29.html

Sursa: dan tanasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu