marți, 20 iulie 2010

Un rahat ne face prosti! Vicepremierul Romaniei, Marko Bela, ii face prosti pe cei care se leaga de ideea de tinut secuiesc!

Portalul de stiri Ziare.com a publicat ieri, 13 iulie, o stire potrivit careia liderul UDMR Marko Bela (foto), viceprim-ministru in Cabinetul Emil Boc, a declarat ca aceia care se leaga de ideea de Tinut Secuiesc din Hotararea de Guvern privind stema unei comune din Covasna dau dovada de "ignoranta, de prostie si de rea-vointa", argumentand ca in Romania exista multe "tari si tinuturi".
"Ma supara si am vazut ca a devenit in presa un subiect preferat. Problema Tinutului Secuiesc, anume ca Tinutul Secuiesc, aceasta expresie sau aceasta notiune, a intrat intr-o hotarare de Guvern privind stema unei comune din judetul Covasna, Ilieni. Cei care contesta acest lucru dau dovada de ignorata, de prostie si de rea-credinta. Nu-mi place sa fiu foarte direct, dar sunt nevoit", a spus Marko.
"Resping si refuz ideea ca unii au dreptul sa foloseasca aceste denumiri traditionale, altii, secuii sau ungurii, nu. (...) In Romania avem tari si tinuturi, Tara Hategului, Tinutul Vrancei, Tara Motilor, Tinutul Padurenilor, Tinutul Bucovinei, Tara Oasului, Tara Fagarasului si asa mai departe. Cei care se leaga de ideea de Tinut Secuiesc dau dovada de ignoranta, de prostie si de rea-credinta si nu ma intereseaza cine, ce spune", a incheiat liderul UDMR.

Replica subsemnatului la aceste declaratii incalificabile a fost publicata deja in Napocanews...

“Marko Bela, poetul ajuns vice premier al Romaniei pe baza jocurilor politice si nu a competentei sale, ne dovedeste inca odata faptul ca nesimtirea este una din calitatile care l-au promovat atat de sus in ierarhia UDMR. Cu un tupeu gretos, cu care de altfel ne-a obisnuit, Marko Bela isi permite sa ii jigneasca, din nou, pe romanii care sunt impotriva epurarii etnice a romanilor din Harghita si Covasna si a realizarii mult-visatei autonomii teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna si Harghita. Doresc sa le transmit liderilor UDMR, in frunte cu vice premierul Marko Bela, ca sunt niste nesimtiti si niste antiromani. Imi pare rau ca sunt direct, dar sunt nevoit.
Nu poti fi decat nesimtit in momentul in care incasezi sute de mii de euro anual din fonduri publice ca si partid politic si nu ai bunul simt sa arborezi drapelul national al Romaniei pe sediile tale din tara. Asa procedeaza Marko Bela si uniunea sa separatista.”

Vezi si http://www.napocanews.ro/2010/07/dan-tanasa-ii-raspunde-vicepremierului-marko-bela-nesimtirea-e-una-din-calitatile-care-l-au-promovat-in-udmr.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu