luni, 26 iulie 2010

Programul Prima toacla si pista spre sefia Primariei Taragu Mures

Batalia pentru atragerea cât mai multor simpatizanti din Târgu Mures care pot decide viitorul primar al urbei este clar în plina desfasurare. Doi posibili competitori, Borbely Laszlo si Claudiu Maior, se lupta în însusirea de proiecte care mai de care mai minunate pentru târgumureseni.

Nu demult, Borbély Laszlo a lansat în fata Salii Polivalente din Târgu Mures Programul de bike sharing gratuit "I Velo". 100 biciclete care se pot închiria pe gratis, doar pe baza unui document de identitate sunt puse la dispozitia locuitorilor târgmureseni. "Felicit partenerii, ca au raspuns cu atâta promptitudine la propunerea mea de a dezvolta acest proiect si în alte orase din România. În urmatoarele zile, dupa Târgu Mures vor fi inaugurate astfel de centre de bike sharing si în municipiile Cluj Napoca, Iasi si Constanta", se lauda în acea zi minunata ministrul Borbély Laszlo.
A doua zi, 10 iulie 2010, Claudiu Maior, viceprimarul municipiului Târgu Mures, dadea startul aceluiasi proiect, calare pe o bicicleta, la fel ca ministrul Borbely înainte cu o zi. Borbely a si recunoscut, de fapt, ca s-a cam grabit cu inaugurarea programului, lasând sa se înteleaga ca a vrut sa-i ia fata lui Maior, care l-a întrecut la inaugurarea pubelelor pentru colectarea selectiva a deseurilor în Târgu Mures. Din capul locului va spun ca foarte insistenti au fost cei din Primaria Târgu Mures, care au trimis prin mail invitatia la acest eveniment catre jurnalisti de cel putin 10 ori. Sa fie siguri ca nu-l vor rata pe viceprimar dând din pedale.
Dar ca tabloul sa fie complet, cei doi biciclisti - vedeta s-au apucat si de facut promisiuni cu privire la construirea unor piste speciale prin oras. Borbely spunea cam asa, vineri 9 iulie 2010: "Vin cu veste buna pentru toti cei care vor sa circule pe biciclete ca, începând din toamna, va fi lansat în cadrul Administratiei Fondului de Mediu un proiect privind dezvoltarea pistelor de biciclete si sper din tot sufletul ca si autoritatile din Târgu Mures vor depune proiecte, având în vedere ca aici e loc de mai bine". Ati observat? Un pic acid la adresa Primariei Tîrgu Mures spunând ca e loc de mai bine. Sa fim seriosi, unde nu e loc de mai bine? În ziua urmatoare, adica 10 iulie, Claudiu Maior promite si el implicare maxima pentru biciclisti si declara urmatoarele: "Am promis si ne vom tine de cuvânt. Vom facem piste pentru biciclisti în Târgu-Mures cât de curând. Le multumim partenerilor nostri, Asociatiei Green Revolution, ca au adus acest proiect aici si suntem bucurosi ca exista si ONG-uri care fac lucruri concrete".

Ce politicieni au luat biticala?
Centrul I'Velo de la Târgu-Mures este situat în fata Salii Polivalente, iar orarul de functionare este 10.00-22.00, pe toata durata saptamânii. Bicicletele vor putea fi obtinute pentru o perioada de maximum 2 ore, pe baza unui act de identitate. E drept ca zilele trecute, din 100 de biciclete disponibile, mai erau acolo doar 95, pentru ca doua le umflasera baietii lui Breftelean de la Politia Comunitara si trei ajunsesera între picioarele unor distinsi politicieni locali. Carora le dam numele saptamâna viitoare.
Scumpii mei domni, nici nu mai conteaza care inaugurati primul, dar faceti. Cel mai important lucru este ca în urma acestei batalii orasul sa aiba de câstigat si nu de pierdut. si ca sa va reamintesc un proiect bun pentru Târgu Mures, proiect la care puteti munci cot la cot si sa-l inaugurati pe rând daca vreti, ar fi drumul de legatura dintre cartierul Tudor si Spital. Sau o centura, orice, numai faceti ceva ca se aglomereaza traficul rutier în oras pe z ice trece.
Va asteptam, asadar, cu noi proiecte inaugurate, în preajma campaniei din 2012.

Sursa: http://www.ziaruldemures.ro/detalii-stire/inapoi/prima-pagina/articol/programul-prima-toacla-si-pista-spre-sefia-primariei.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu