vineri, 8 octombrie 2010

Rada suprema de la Kiev, impreuna cu „prieteni” de la Chisinau, statueaza despartirea in romani si moldoveniFoto: „Dezbatere” in Rada Suprema a Ucrainei
Rada Supremă de la Kiev a adoptat legea „Cu privire la ratificarea acordului dintre Ucraina şi Republica Moldova privind colaborarea în asigurarea drepturilor persoanelor, care aparţin minorităţilor naţionale", incercand astfel sa desparta comunitatea romaneasca din Ucraina in "moldoveni " si "romani", transmiteRomanian Global News.

În conformitate cu acest document se prevede că părţile desfăşoară o colaborare pe baza egalităţii, luării în considerare a intereselor ambelor state în asigurarea drepturilor dezvoltării libere a minorităţilor naţionale care trăiesc pe teritoriile lor. Părţile şi-au asumat angajamentul de a garanta persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale respectarea drepturilor civice, politice, sociale, culturale, transmite radio Ucraina-International.

Cu alte cuvinte Kievul se grabeste sa bata in cuie un acord cu Chisinaul prin care romanii din Ucraina, impartiti de Stalin dar si de actuala conducere a Ucrainei in "moldoveni" si "romani", sa ramana minoritati disctincte. Deltfel printr-o creatie a serviciilor secrete ucrainiene, numita Anatol Fetescu, se incearca prin toate mijoacele departarea de Romania si de limba romana a sute de mii de romani din Ucraina pe motiv ca ei ar fi "moldoveni".

Sursa: Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu