miercuri, 18 august 2010

DOCUMENT. Primarul UDMR-ist Antal Arpad se plange in sedinta de consiliu local de problema nr. 1 a "secuimii": Dan Tanasa si petitiile sale!

Primarul din Sfantu Gheorghe este vizibil iritat in timpul unei sedinte de consiliu local de exercitarea dreptului la accesul liber la informatiile de interes public al unui cetatean



Dupa doi ani de mandat, cateva flori plantate in oras si cateva banci instalate in parcul central in timpul mandatului sau, primarul UDMR-ist Antal Arpad a gasit vinovatul pentru saracia lucie in care se zbate "secuimea": cetateanul Dan Tanasa.

Primarul UDMR din Sfantu Gheorghe se plange chiar in timpul sedintei Consiliului Local Sfantu Gheorghe din 27 mai 2010 de faptul ca, chipurile, as abuza de dreptul conferit oricarui cetatean al acestei tari de Legea nr. 544/2001 si ca doi oameni sunt ocupati in Primaria Sfantu Gheorghe sa raspunda la cererile si petitiile mele.
Primarul Antal Arpad este vizibil iritat de faptul ca un cetatean al acestei tari solicita informatii cu privire la cheltuirea banului public. Da, si pe mine m-ar enerva Arpi draga daca as cheltui 10.000 de euro din fonduri publice sa imi renovez biroul de primar si ar veni un cetatean si ar face publica aceasta informatie, culmea, obtinuta de el chiar in baza Legii nr. 544/2001. Iti inteleg si eu iritarea!

Primarul Antal Arpad nu isi poate stapani pornirile de "mic dictator" local si lasa sa se inteleaga faptul ca legea care le da dreptul cetatenilor sa aiba acces la informatiile de interes public este una eronata, de care cu siguranta Antal Arpad s-ar lipsi. Inteleg ca, daca ar fi dupa Antal Arpad, acesta ar ingradi imediat accesul cetatenilor la modul in care este cheltuit banul public! Se vede ca pana la urma comunismul si-a lasat amprenta in modul de gandire al edilului cu viziuni autonomiste din Sfantu Gheorghe!

Afirmatiile primarului Antal Arpad imi confirma un zvon cat se poate de hilar si stupefiant in acelasi timp: liderii UDMR din Covasna si Harghita au solicitat colegilor UDMR-isti din Parlament amendarea Legii nr. 544/2001 astfel incat sa fie limitat numarul de cereri de informatii de interes public pe care un cetatean al Romaniei le poate adresa autoritatilor publice!

Procesul verbal al sedintei Consiliului Local Sfantu Gheorghe din data de 27 mai 2010 il gasiti aici.

Vezi si http://www.rgnpress.ro/content/view/44806/1/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu