sâmbătă, 21 august 2010

Un colţ din salina de la Praid a ajuns la Braşov FOTOGALERIE

  • Teodora Nicolae

Vizitele la salină vă scapă de afecţiunile respiratorii, foto:  Stelian Grăjdan

Vizitele la salină vă scapă de afecţiunile respiratorii, foto: Stelian Grăjdan

Sarea de la Salina din Bartolomeu este adusă de la Praid şi din Slănic Prahova. Braşoveni de toate vârstele se pot trata de afecţiunile respiratorii, exact ca la Praid. Prevăzută cu locuri de joacă pentru copii şi ceainărie pentru adulţi, salina Bucur este vizitată de tot mai mulţi braşoveni.

Chiar dacă, pe timp de vară, vizitele la mare sunt echivalente cu cele de la salină, braşovenii care nu-şi permit vacanţe pe litoral aleg să-şi trateze afecţiunile respiratorii la salinele artificiale. Salina este locul ideal pentru tratarea problemelor de respiraţie, dar şi pentru relaxare.

În Braşov există două astfel de saline: Salina Bucur şi Grota Salină. Cu un interior intim, salinele oferă nenumărate posibilităţi de petrecere a timpului acordat sedinţei terapeutice. De exemplu, la salina Bucur, copiii se pot juca în voie baschet, se pot da pe tobogan sau în leagăn.


Îmi place foarte mult aici, pentru că pot să mă dau în leagăn şi să mă joc. Nu mă plictisesc niciodată, iar buni spune că e bine pentru sănătatea mea să vin să mă joc aici", ne-a spus Ioana Mănăsturean, în vârstă de numai cinci ani.


Pentru ca părinţii şi bunicii care vin cu cei mici la tratament să nu se plictisească, în Salina Bucur a fost amenajată şi o ceainărie, care oferă o gamă largă de ceaiuri naturiste, dar şi ceaiuri de fructe pentru copii, cu preţuri între doi şi cinci lei.


Acesta este al doilea an când vin cu nepoţica mea aici, din cauza unor bronşite care se tot repetau de-a lungul anilor. În fiecare an merge la mare şi după aceea vine la salină şi pot spune că sedinţele chiar au dat rezultate. Cred că salina este binevenită în Braşov. Vin foarte mulţi oameni aici şi copii, şi tineri, dar şi oameni în vârstă" , a spus Ileana Bănică, o pensionară de 62 de ani.

Poate fi închiriată

Salina din Bratolomeu poate fi închiriată de doritori. Cu o capaciatea de 25 de adulţi şi 15 copii, cei care vin la salină au parte de beneficii nenumărate. „Foarte interesant este că toţi cei care vin aici, revin. A fost chiar şi o petrecre pentru copii. Salina a fost închiriată pentru două-trei ore şi copiii s-au distrat de minune", a spus Gigi Cârstea, administratorul salinei.


O şedinţă la Salina Bucur costă 10 lei, în intervalul orar 9.00 - 15.00, şi 12 lei, după ora 15.00. Un abonament de 15 şedinţe costă 80 de lei, între 9.00 şi 15.00, şi 110 lei, între 15.00 şi 21.00. „Salina este mult mai aglomerată pe timp de iarnă. Este dotată cu umidificator, iar căldura vine din pardoseală", a mai spus Gigi Cârstea.

Continuare: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Un_colt_din_salina_de_la_Praid_a_ajuns_la_Brasov_0_320968017.html

Un comentariu: