miercuri, 18 august 2010

UDMR ANTIROMANIA. Judetul Covasna este la cheremul ilegalitatilor UDMR si a extremismului maghiar. Prefectul ungur, Gyorgy Ervin, tace complice!

From: Dan Tanasa
To: Ministerul Administratiei si Internelor (petitii)
Cc: tanasa dan
Sent: Wed, August 11, 2010 6:05:54 PM
Subject: Petitie in baza Legii nr. 233/2002 - lipsa aplicare lege Covasna (atasat)

Catre,
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
In atentia Domnului Ministru Vasile BLAGA
Sediul: Piaţa Revolutiei, nr. 1 A, sector 1, Bucuresti

Obiect: sesizare privind refuzul Prefectului Judetului Covasna, domnul Gyorgy Ervin, de a aplica prevederile legale in vigoare si de a pune capat ilegalitatilor comise de catre administratia publica locala din judetul Covasna, condusa de catre membri ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) si ai Partidului Civic Maghiar (PCM)

Stimate domnule Ministru,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

Dupa cum v-am sesizat si cu alte ocazii, Institutia Prefectului Judetului Covasna, condusa de catre domnul Gyorgy Ervin, sprijinit in aceasta functie de catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) al carui membru a si fost, refuza sa aplice prevederile legale in vigoare si tolereaza nenumarate incalcari ale legilor in vigoare precum si a prevederilor Constitutiei Romaniei comise de catre reprezentanti ai administratiei publice locale din judetul Covasna, membri ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) si ai Partidului Civic Maghiar (PCM).

La acest moment, pe fatada Primariei Sfantu Gheorghe este amplasata placuta indicatoare cu denumirea institutiei, in limbile romana si maghiara, respectandu-se astfel dreptul minoritatii maghiare de a beneficia de inscriptie in limba materna. Total ilegal insa, inscriptia in limba maghiara se afla deasupra inscriptiei in limba oficiala de stat, limba romana, fara ca Prefectul Judetului Covasna sa intreprinde ceva in acest sens. Mentionez ca aceasta situatie este mai veche, inca din timpul primului mandat al actualului prefect Gyrogy Ervin, din perioada anilor 2004-2008.
Un alt caz in care Prefectul Judetului Covasna, domnul Gyorgy Ervin, refuza ostentativ sa aplice legea este cel al automatelor de parcare instalate in municipiului Sfantu Gheorghe de catre Primaria Sfantu Gheorghe, chiar in timpul mandatului domniei sale de prefect. Tichetele de parcare emise de aceste automate sunt inscriptionate in trei limbi, limba maghiara, limba romana si limba engleza. Legea nu prevede obligativitatea inscriptionarii in limba engleza insa legea are prevederi clare si exacte cu privire la folosirea limbii maghiare, care in niciun caz nu se foloseste inaintea limbii oficiale de stat in Romania, limba romana.
De asemnea, Primaria Sfantu Gheorghe a montat in municipiul Sfantu Gheorghe indicatoare turistice inscriptionate mai intai in limba minoritatilor si abia mai apoi in limba romana, singura limba oficiala de stat in Romania. Desi mi-a eliberat in urma cu cateva luni o adresa prin care imi confirma ca aceste indicatoare sunt inscriptionate ilegal, Prefectul Judetului Covasna nu a intreprins pana la aceasta data nicio actiune pentru a aplica legea. Mai mult chiar, primarul municipiului Sfantu Gheorghe a declarat deja ca nu va schimba aceste indicatoare chiar daca va fi amendat. Din fericire pentru dansul, se pare ca nu are cine sa il amendeze pentru ilegalitatea comisa! Reamintesc de asemenea faptul ca domnul Gyorgy Ervin, actual prefect al judetului Covasna, a fost amendat de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, in august anul trecut, cu suma de 5000 lei ca urmare a atribuirii nelegale a unui contract privind achizitionarea unui sistem video in Prefectura Covasna, in timpul primului sau mandat in functia de prefect al judetului Covasna. Avand in vedere acesta stare de fapt va solicit sa dispuneti de indata indepartarea din functie a Prefectului Judetului Covasna, domnul Gyorgy Ervin, sau sa ii solicitati acestui sa isi faca treaba, cea pentru care este platit atat de bine din fonduri publice. Daca nu se poate, atunci va solicit sa numiti in Covasna un prefect capabil sa aplice legea, pentru ca cetatenii judetului sa poata simti si ei cea anume inseamna conceptul de „Domnie a legii”!

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

11 august 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu