luni, 9 august 2010

Dubla măsură: în timp ce organizaţiile paramilitare ungureşti se pregătesc de tabără la Gheorghieni, autorităţile româneşti se opun universităţii de v

Dubla măsură: în timp ce organizaţiile paramilitare ungureşti se pregătesc de tabără la Gheorghieni, autorităţile româneşti se opun universităţii de vară a Noii Drepte

În timp ce organizaţiile irendentiste maghiare se pregătesc nestingherite pentru o nouă ediţie a Taberei EMI (EMI Tabor), autorităţile româneşti au făcut tot posibilul pentru a împiedica desfăşurarea Universităţii de Vară a Noii Drepte care a avut loc în acest weekend la Geoagiu Băi, în judeţul Hunedoara.

Universitatea de Vară a organizaţiei patriotice Noua Dreaptă a strâns laolaltă în acest weekend aproximativ 200 de tineri din întreaga ţară şi a avut ca scop organizarea unor ateliere tematice şi a vizitării unor repere turistice şi istorice din judeţul Hunedoara. Chiar dacă organizatorii universităţii, reprezentanţii Noii Drepte din judeţul Alba, au rezervat din timp cazare în hotelul Diana din Geoagiu Băi, acestora le-a fost refuzată cazarea în seara de vineri 6 august, administratorii hotelului Diana motivând unele presiuni de natură politică. Mai mult, pentru a se asigura de faptul că membri organizaţiei Noua Dreaptă îşi vor căuta cazare în altă unitate turistică, li s-a impus ilegal condiţii absurde de cazare, printre care şi aranjarea în camere după bunul plac al administratorilor hotelului.

A doua zi, după ce membri organizaţiei s-au cazat într-un hotel din apropiere, organizatorii şi liderul Tudor Ionescu au fost invitaţi de conducerea hotelului Diana pentru scuza abuzurile şi lipsa de ospitalitate din unitatea hotelieră pe care o conduc, motivând faptul că unii angajaţi mai neexperimentaţi ai hotelului au fost supuşi unor presiuni din partea unor autorităţi locale şi centrale, care nu doreau ca universitatea de vară a Noii Drepte să aibă loc în judeţul Hunedoara, unde vestigiile dacice vechi de mii de ani zac abandonate într-o nepăsare cruntă. Angajaţii hotelului Diana au fost contactaţi chiar şi de către reprezentanţii unor servicii de informaţii româneşti, care i-au avertizat că membrii Noii Drepte vor vandaliza hotelul şi vor agresa personalul.

Organizatorul taberei de vară şi preşedintele filialei Noua Dreaptă Alba, Florin Beca, s-a declarat dezamăgit şi stupefiat de metodele comuniste şi securiste pe care le uzează autorităţile române împotriva unei organizaţii înregistrate legal şi care funcţionează perfect în cadrul legal din România.

Tabără paramilitară maghiară la Gheorghieni, pe bani publici!

În acelaşi timp, presa naţională a prezentat demersurile pentru organizarea ediţiei din acest an a “EMI Tabor” (EMI – Asociatia Tinerilor Maghiari din Ardeal), care se desfasoara in perioada 11-15 august 2010 şi care beneficiaza de sprijinul financiar al Consiliului Judetean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba.

Astfel, din cei 42.000 de lei alocati de catre CJ Harghita pentru “tabere, intalniri si festivaluri pentru tineret” organizate exclusiv de către unguri, prin hotararea nr. 167/2010 adoptata in iulie, tabara EMI de la Gheorgheni va beneficia de nu mai putin de 8.000 de lei din fonduri publice. Presa din Romania a relatat in fiecare an despre ce anume se discuta si ce anume fac tinerii maghiari la aceste tabere. De-a lungul anilor, printre invitatii acestei tabere a fost si avocata Eva Maria Barki, declarata persoana non-grata in Romania in urma cu cativa ani. Tabara EMO de la Gheorgheni este organizata si in acest an de organizatia extremista Asociatia Tinerilor Maghiari din Ardeal, condusa de Soos Sandor din Cluj Napoca. Paza acestei tabere va fi asigurata si anul acesta de organizatia paramilitara Garda Nationala Maghiara, condusa de un fost cadru militar, Klutsik Gyorgy.

Marius Sălăjean

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/08/dubla-masura-in-timp-ce-organizatiile-paramilitare-unguresti-se-pregatesc-de-tabara-la-gheorghieni-autoritatile-romanesti-se-opun-universitatii-de-vara-a-noii-drepte.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu