miercuri, 18 august 2010

FOTO. UDMR reinvie Ungaria Mare! Ministerul Administratiei si Internelor inchide ochii la ilegalitatile UDMR din Covasna si Harghita!

From: Dan Tanasa

To: Ministerul Administratiei si Internelor (petitii)
Cc: tanasa dan
Sent: Wed, August 18, 2010 10:56:10 AM
Subject: Petitie in baza Legii nr. 233/2002 - ilegalitati comuna Bodoc,
jud. Covasna (atasat)

Catre,

MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
In atentia
Domnului Ministru Vasile BLAGA
Sediul: Piaţa Revolutiei, nr.
1 A, sector 1, Bucuresti

Obiect: sesizare privind refuzul Prefectului Judetului Covasna, domnul Gyorgy Ervin, de a aplica prevederile legale in vigoare in cazul ilegalitatilor comise de autoritatile publice locale din comuna Bodoc, judetul Covasna

Stimate domnule Ministru, In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

Dupa cum v-am sesizat si cu alte ocazii, Institutia Prefectului Judetului Covasna, condusa de catre domnul Gyorgy Ervin, sprijinit in aceasta functie de catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) al carui membru a si fost, refuza sa aplice prevederile legale in vigoare si tolereaza nenumarate incalcari ale legilor in vigoare precum si a prevederilor Constitutiei Romaniei comise de catre reprezentanti ai administratiei publice locale din judetul Covasna, membri ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) si ai Partidului Civic Maghiar (PCM).

Acesta este si cazul autoritatilor publice locale din comuna Bodoc, judetul Covasna, care au initiat si pus in p
ractica o serie intreaga de ilegalitati menite a submina autoritatea statului roman in aceast judet si de a impune limba maghiara ca limba oficiala de facto in judetul Covasna.
Astfel, primaria comunei Bodoc a instalat la intrarea in comuna o placa indicatoare pe care a inscriptionat-o mai intai in limba maghiara si abia mai apoi in limba oficiala de stat in Romania, situatie profund ilegala dar tolerata de catre reprezentantul Guvernului Romaniei in judetul Covasna, domnul prefect Gyorgy Ervin.


Intrarea in sala de sport din comuna Bodoc este si ea marca de o placa indicatoare inscriptionata la fel, mai intai in limba maghiara si abia mai apoi in limba oficiala de stat in Romania, limba romana.

Pe domeniul public al comunei Bodoc, judetul Covasna, sunt montate multe alte indicatoare inscriptionate ilegal de catre autoritatile publice locale. Acesta este si cazul indicatorului din imagine care marcheaza un drum forestier si care, conform obiceiului local ilegal sustinut de catre UDMR si PCM si tolerat de catre prefectul Gyorgy Ervin, este inscriptionat mai intai in limba maghiara si abia mai apoi in limba oficiala de stat din Romania, limba romana.

Reamintesc de asemenea faptul ca domnul Gyorgy Ervin, actual prefect al judetului Covasna, a fost amendat de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, in august anul trecut, cu suma de 5000 lei ca urmare a atribuirii nelegale a unui contract privind achizitionarea unui sistem video in Prefectura Covasna, in timpul primului sau mandat in functia de prefect al judetului Covasna.

Avand in vedere acesta stare de fapt va solicit sa solicitati Prefectului Judetului Covasna, domnul Gyorgy Ervin, sa isi faca treaba pentru care incaseaza un salariu atat de gras din fonduri publice, adica sa aplice legea. Daca nu se poate, atunci va solicit sa numiti in Covasna un prefect capabil sa aplice legea, pentru ca cetatenii judetului sa poata simti si ei cea anume inseamna conceptul de „Domnie a legii”!

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

18 august 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu