miercuri, 18 august 2010

Scrisoare deschisa domnului Madalin Guruianu, presedinte PNL Sfantu Gheorghe

Scrisoare deschisa

Domnului Madalin Guruianu,

Presedinte al filialei Sfantu Gheorghe a Partidului National Liberal,
Presedinte al Comisiei de Tineret si Sport din cadrul Consiliului Local al Municipiului Sfantu Gheorghe

Domnule Guruianu,

Am aflat cu stupoare zilele trecute despre faptul ca pozitia dumneavoastra de consilier local in cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe si prietenia stransa ce va leaga de domnul primar Antal Arpad v-au asigurat un loc caldut ca „PR Manager” in cadrul Clubului Sportiv Sepsi BC, finantat din bugetul public al consiliului local Sfantu Gheorghe cu sute de mii de lei in fiecare an. Recunosc ca nu am reusit inca sa inteleg ce anume v-a recomandat pentru acest post, in afara prieteniei cu primarul Antal Arpad, avand in vedere faptul ca ati urmat cursurile unei facultati de filosofie (!?) si nu sunteti posesorul unei diplome de licenta.

Banuiesc ca este doar o coincidenta faptul ca de cand ati fost numit in functia de „PR Manager”, in septembrie 2009, (nu am auzit de niciun concurs organizat in acest sens, de unde deduc ca ati fost singurul candidat si deci ati castigat! Felicitari!) in conturile Clubului Sportiv Sepsi BC au intrat nu mai putin de 650.000 lei, toti proveniti din fonduri publice ale Consiliului Local Sfantu Gheorghe.

Sunteti asadar, ca presedinte al Comisiei de Tineret si Sport din cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe, aceeasi comisie care propune si avizeaza finantarea proiectelor sportive, in situatia de a propune, aviza si aproba fonduri substantiale din bugetul public al municipiului Sfantu Gheorghe catre clubul al carui angajat sunteti. Situatia in care sunteti este nu doar jenanta si imorala ci si profund ilegala prin prisma conflictului de interese in care va aflati de aproape un an de zile.

Intrucat nu sunt un alegator al domniei voastre si nici nu am autoritatea morala pentru a va cere ceva, va provoc domnule Guruianu la un gest de bun simt: sa va dati demisia din functia de consilier local (putin probabil avand in vedere afinitatile domniei voastre cu liderii UDMR in chestiunea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna si Harghita!) sau sa va dati demisia din functia de „PR Manager” al Clubului Sportiv Sepsi BC si sa restituiti totii banii incasati din aceasta functie (la fel de putin probabil!).
Aveti ocazia sa dovediti comunitatii ca mai aveti demnitate! Ce ziceti, incercati?

Dan Tanasa

17 august 2010

Madrid

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu